02 September, 2011

Nysa N59 (1959) - DeAgostini/IST Models

       Dubita Nysa a fost produsa in orasul Nysa din Polonia, din 1958 pana in 1994. Bazata pe aceeasi platforma ca Zuk, platforma imprumutata de la Warszawa, Nysa a avut un design rotunjit, spre deosebire de Zuk, care avea un design unghiular. A fost mult mai buna si mai confortabila pentru transportul de pasageri. In perioada de inceput a productiei, a fost singura duba disponibila, din aceasta cauza fiind folosita intensiv ca Ambulanta si ca masina a Militiei. Varful de popularitate a fost atins in anii '70, iar pana la oprirea productiei uzina din Nysa a fabricat 380.575 de masini. Modelul Nysa N59 a fost un facelift al primului model, N57.

      Macheta face parte din colectia DeAgostini din Polonia. Are o realizare solida iar forma este corect reprodusa. Lipsesc mici decoratii cum ar fi chederele si detaliile de interior, lucru normal pt aceste machete low-cost. Grila din fata este replicata doar prin decal-uri fara a fi facuta in relief sau perforata. In spate se gaseste sigla N59 usor lizibila (ca si cele din fata) iar lampile si semnalizarile sunt de culori diferite. Interiorul este corect reprodus, complet negru si este de tip microbuz, cu 4 randuri de scaune. Este una din machetele mele preferate, ale acestei serii.

Nysa N59 (1959) - DeAgostini/IST Models

     The Nysa van was produced in Poland, between 1958 and 1994. Was based on the same platform as Zuk, which was taken from Warsawa. Nysa had a round design compared to the angular Zuk.Was better and very comfortable for passenger transportation. Being the only van of its time, it was very used as ambulance and Militia car. Nysa was produced in 380.575 pcs. Nysa N59 is a facelift of the first model, Nysa N58

    The scale model comes from the Polish DeAgostini collection. It is very solid and correct replicated. Some small decos are missing, but that's ok for its low price. The front grille is not embossed, only decals being used. The logos are easily readable, and the rearlight have different colors. It has a minibus type interior with 9 seats. It's one of my favorites from this collection.





1 comment:

  1. Fi dragut, imi poti spunde de unde le cumperi? Tot vad la polonezi ca sunt cu revista si cu masinile astea, de acolo le ai? De pe ce site le cumperi? Urmeaza o dacia break.. as dori sa cumpar si dacia cu revista nr 20 adica 1310-le

    ReplyDelete