07 December, 2013

IFA Horch H3A "Deutsche Post" - (1949) - IST Models

 Camionul IFA Horch H3A a aparut in 1949 si a fost prezentat ca fiind primul camion produs nou-formatul stat DDR (Republica Democrata Germana). Era, de fapt succesorul lui Horch H3, produs tot la Zwickau, un camion cu o cabina mai scurta si destul de asemanator cu H3A. Avea o sarcina utila de 3,5 tone si a fost produs pentru uzul civil. Camionul a fost, in cele din urma, folosit si de serviciile publice (politie, pompieri etc.), varianta tip "duba" fiind folosita de Posta.

    Macheta este produsa IXO/IST pt colectia DDR Trucks distribuita de Atlas. Caroseria este din metal, destul de grea, sasiul fiind din plastic. Macheta nu prezinta nici un fel de blocuri de lumini in partea din spate.  :-('' Nu am reusit sa gasesc poze cu modelul real, din spate, deci nici nu stiu cum ar trebui sa arate.

IFA Horch H3A "Deutsche Post" - (1949) - IST Models

The IFA Horch H3A Truck was released in 1949 and marketed as the first truck made in the new DDR. It was, in fact, the follower of Horch H3, also made in Zwickau, a truck with shortened cab and also similar with H3A. It was produced for public and civil use, the van version being used by the Post

   The model is made by IST/IXO for the DDR Trucks collection published by Atlas. It has a metalic body and plastic chassis.





1 comment:

  1. excelente modelo, felicitaciones.....DICHATO

    ReplyDelete